Wij delen onze kennis graag

Hebben we naar aanleiding van onderstaande blogs je interesesses gewekt?

Heb je vragen laat het ons weten? Graag nodigen wij je uit voor een kop koffie bij ons op de zaak!

BLOG

Wij delen onze kennis graag. De kennis die we delen vertelt veel over onze dienstverlening.

Door deze te verspreiden laten we zien wat we kunnen en weten.

Onze regeltechniek in de operatiekamer

Dit jaar hebben we op verzoek van Medical Building Solutions onze diensten ingezet in oogkliniek New Vision. Mede dankzij onze regeltechniek voldoet hier de operatiekamer aan de hoogste classificering. Leer ons kennen op het gebied van regeltechniek in de operatiekamer.

Wie is de klant?
Medical Building Solutions [MBS]. Zij richten klinieken en operatiekamers in. Het betreffende project was oogkliniek New Vision in België.

Wat was de uitdaging?
De nieuw gebouwde operatiekamer heeft een hoge classificering. Dit betekent dat er aan speciale eisen moest worden voldaan. Boven de operatietafel blazen we gefilterde lucht naar binnen met een constante downflow, temperatuur en relatieve vochtigheid. Om geen vuilintreding van buitenaf te krijgen wordt de ruimte op overdruk gehouden. Deze overdruk wordt gerealiseerd met een drie-traps-zonering.
Ons gebouwbeheersysteem bewaakt de condities van de OK. Door deze data is altijd terug te zien of er aan de juiste condities in de operatiekamer is voldaan.

Wat heeft Jaro Controls gedaan?
We hebben voor dit project een regelkast met daarin BRControls regelapparatuur geleverd. Tevens hebben wij alle veldcomponenten geleverd en ingeregeld. De software hebben we geschreven inclusief gebouwbeheersysteem. Daarnaast was het belangrijk dat men in de operatiekamer de status van de ruimteconditie kan zien. Er is een groot beeldscherm naadloos in de wand gebouwd. Wij visualiseren hierop real-time condities zodat men kan zien dat het veilig is om te opereren.
Daarnaast dragen we ook zorg voor het bewaken van medische gassen, de noodstroomvoorziening en het aansturen en opwekken van stoom, warmte en koude. Kortom wij verzorgen en bewaken de randvoorwaarden van de operatiekamer en overige ruimten.

Kenmerkend van het resultaat?
Kenmerkend is de combinatie die gevraagd werd door MBS. Onze regeltechniek, gebouwbeheersysteem, alarmmanagement en trending. Daarnaast was Secomea [op afstand monitoring en beheer] voor MBS een pluspunt.

Reactie van MBS?
Tevreden. Goed geholpen met de facetten die nodig waren. Daarnaast biedt Jaro Controls een goede service en is de manier van aanpak zeer professioneel.

DEEL DIT BERICHT MET VRIENDEN

RECENTE BLOGS

Onze regeltechniek in de operatiekamer

Dit jaar hebben we op verzoek van Medical Building Solutions onze diensten ingezet in oogkliniek New Vision. Mede dankzij onze regeltechniek voldoet hier de operatiekamer aan de hoogste classificering. Leer ons kennen op het gebied van regeltechniek in de operatiekamer. Wie is de klant? Medical Building Solutions [MBS].

LEES VERDER >>>
Leren en werken

Wij zijn grote voorstander van een studie volgen en tegelijkertijd werken in een bedrijf. We merken dat dit een verschil kan maken in onze sector. Nu, maar zeker ook voor de toekomst. Wellicht dat dit het gat tussen lesstof van de opleiding en de praktijk bij bedrijven minder

LEES VERDER >>>

Laat je informeren & inspireren

Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan.
Wij delen graag onze kennis met onze klanten.

Wil je dat wij contact met je opnemen?

Cookies verbeteren de gebruikservaring en helpen deze website beter te maken. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid