Over ons

Bow logo

De naam Jaro is een samensmelting van de eerste twee letters van de oprichters Janssen en Rouwens.
Verdere betekenis van deze Slavische jongensnaam is “bron”.
Hiermee denken we Jaro Controls ook te kunnen promoten als vergelijking met “bron van techniek en kennis”.

Ons kantoorpand in Oeffelt.

Historie Jaro Controls

Jaro Controls is ontstaan in 2012 toen de twee huidige eigenaren werkzaam waren bij een vooraanstaand bedrijf in brandventilatie en industriële klimatisering.

Door onze jarenlange ervaring in de project engineering van regeltechnische installaties, werd in die tijd duidelijk dat er tussen de (kleine) installateur en de leveranciers van diverse veldcomponenten, een ervarings- en kenniskloof was ontstaan. Hierdoor werd kostbare tijd verloren bij zowel het installeren als het in bedrijf stellen van de installatie. Dit had tot gevolg dat er meestal geen optimale installatie tot stand kwam. Hierop besloten zij in te springen, door Jaro Controls op te richten. Door in het voortraject van het project duidelijk te overleggen en juist te documenteren, bereiken ze voor alle partijen een helder beeld van het gehele project. Hierdoor zal het het project soepeler verlopen met een optimaal werkende installatie als gevolg.

Uitbreiding op het gebied van Power Quality

Medio 2015 werd besloten om de kennis die er is op het gebied van Power Quality meer in de spotlights te zetten. Dagelijks verbruiken we namelijk steeds meer energie (stroom). Het toenemende energieverbruik heeft invloed op de hoeveelheid en kwaliteit van de stroom die geleverd wordt waardoor problemen kunnen ontstaan. Door het meten van de Power Quality, de stroom- en spanningskwaliteit, kunnen (mogelijke) problemen in kaart gebracht worden en kunnen deze Power Quality problemen opgelost worden.

Beheer op afstand

Eind 2016 hebben wij de kans gekregen om een aantal dealerschappen over te nemen hierdoor is Jaro Industry ontstaan. Aangezien wij al jaren bekend waren met beheer op afstand en dit perfect aansluit bij onze gebouw automatisering hebben we besloten dat met 6 handen aan te pakken.

Inmiddels is het 2019. Wegens uitbreiding van ons team was ons oude kantoorpand te klein en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig zijn wij gehuisvest in Oeffelt en zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met 7 medewerkers en zoeken we nog enkele gemotiveerde duizendpoten erbij.

" Betekenis 'Jaro-' is een Slavisch woord = 'toornig', 'heftig', 'fanatiek', 'gedreven', 'ernstig', 'moedig', ‘strijdbaar’; 'ijverig' enz. " - door Dries van den Akker s.j. (zie ook: www.heiligen-3s.nl) -

Visie

Jaro Controls biedt u een totaal oplossing voor meet- en regeltechnische installaties t.b.v. nieuwbouw of renovatieprojecten. Wij zullen uw uitdaging als een spin in het web aanpakken om onze visie, milieubewust en efficiënt in het project te leggen. Onze bijdrage aan projecten bestaat hoofdzakelijk uit het adviseren, ontwerpen, in bedrijfstellen en inregelen van met name gebouwgebonden installaties waarbij het comfort, de regeling, controle en bediening altijd centraal zullen staan.

Denk hierbij aan het ontwerpen, uitwerken van hard- en software, koppelingen met bestaande systemen of gebouwbeheerssystemen, koppelingen met bediensystemen zoals touchscreens, op locatie ondersteunen en/of inregelen, aanleveren van protocollen of naslagwerk en evt. storingen oplossen.

Spin in het web

Veelzijdig en centraal in het midden om alles te "meten en regelen"
Zo voelen we ons ook!