partner in de gebouw automatisering

Onze kennis van meet- en regeltechnische processen en industriële automatisering, biedt een goede basis om de installatie exact op uw wensen af te stemmen.

Wil je meer informatie over wat voor jou bedrijf kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

ENGINEERING

Ieder project van Jaro Controls begint met een gedegen ontwerp.

Tijdens dit traject bekijken we hoe we je wensen en onze kennis samen voegen tot de
 best mogelijk oplossing voor je gebouw of installatie.

PROJECT ENGINEERING

Vooraf heb je van ons een offerte ontvangen met daarin beschreven hoe de regeltechniek er uiteindelijk uit komt te zien. Ook selecteren we alle hardware, wij werken daarbij uitsluitend met hoogwaardige producten.

Goede documentatie is belangrijk wij leveren daarom het volgende in een project mee:

De functionele omschrijving legt vast wat het gewenst gedrag is van de installatie en hoe deze is opgebouwd.

De RTO legt vast hoe de installatie wordt aangestuurd en geeft informatie over de wijze waarop de gebruikers invloed kunnen en mogen uitoefenen op de installatie. Dit omschrijft tevens alle alarmen en hoe deze worden afgehandeld.

Onze schakelschema’s worden ontworpen in E-plan en in PDF aangeleverd. Een schakelschema is een belangrijk hulpmiddel hier staan de kastbedrading, coderingen, componentenlijsten en kastindeling.

Kabelberekeningen en de selectie van de juiste kabel voor de betreffende toepassing heeft de nodige aandacht nodig. Een goede kabellijst geeft weergave waar de kabel vertrekt en eindigt hierin verwerken wij ook de kastcoderingen.

In principe zijn onze bedieningen eenvoudig maar mocht een handleiding echt nodig zijn dan wordt deze meegeleverd.

Het gebruik maken van test formulieren zorg voor een enorme kostenbesparing. Alle onderdelen van de installatie worden uitvoerig getest, waardoor risico’s tot een minimum zijn gebracht. Hierdoor is een probleemloze oplevering gegarandeerd.

HARDWARE ENGINEERING

Voor een goed werkende installatie is cruciaal dat de juiste regeltechniek componenten worden geselecteerd.

Jaro Controls bedenkt maatwerk oplossingen voor elk uniek gebouw of installatie 

Schakelkasten zijn het hart van elke installatie.

Door jarenlange ervaring in paneelbouw garanderen wij een kwaliteit schakelkast die aan alle eisen voldoet. Tot de levering behoort een schakelschema in PDF.

De juiste bekabeling voor elke toepassing. Dat is waar het om draait als we het over een goed werkend systeem hebben. Ook het aanbrengen van kabelwegen (ladderbanen, goten en buizen), het leggen en aansluiten van de bekabeling kun je aan ons overlaten.

Voor elk toepassingsgebied is de selectie van veldcomponenten zoals sensoren en regelkleppen bij ons in goede handen. Callibratie-certificaten voor sensoren kunnen op verzoek worden bijgeleverd.

SOFTWARE ENGINEERING

Onze voorkeur leveranciers:

Aan de hand van de RTO wordt de software geschreven. Voordat we op locatie de software in bedrijf stellen, wordt deze op volledigheid en functionaliteit uitvoering getest. Zo bent je altijd verzekerd van optimale kwaliteit!

Ommnia Systems bestaat uit een Correct Platform, Predict Platform en Prevent Platform voor meer inzicht in machines en gebouwen met als doel optimalisatie, verduurzamen en dus winst. Resultaat is natuurlijk een goed binnenklimaat, prestatieverhoging, comfortverbeteringen, verduurzaming van machines en gebouwen. Met als doel energiebesparing en minder kosten doordat er geen inefficiënte machines en gebouwen meer in jouw beheer zijn.

Br Controls ontwikkelt volledig zelfstandig de producten en levert Web-based besturingssystemen voor technische installaties. Vooruitstrevend, maar tegelijkertijd functioneel bewezen in de inmiddels ruim 4000 geleverde installaties. De systemen van Br Controls onderscheiden zich door hun open en transparante karakter en zeer gebruikersvriendelijke intuïtieve bediening.

EasyIO levert innovatieve producten voor Building Energy Management Systems (BEMS’s). Lage kosten, hoge energiebesparingen, minder apparaten en software, meerdere protocollen, eenvoudige integratie en draadloos zijn de sleutelwoorden. EasyIO biedt producten voor BEMS’s, die worden gebruikt in grote infrastructuurprojecten en die perfect zijn voor alle soorten gebouwen.

Het Siemens-portfolio van HVAC-producten biedt een veelomvattend programma van HVAC-systemen en -producten voor elk gebruiksgebied en elke technische toepassing. De HVAC-componenten zijn optimaal afgestemd, zodat je niet alleen profiteert van de minimale installatie- en bedrijfskosten, maar ook van een hoge mate van beveiliging tegen storingen.

Wij vinden de samenwerking met onze leveranciers erg belangrijk.

BEHEER OP AFSTAND

"Secure Communication Made Easy"

Standaard zijn onze regelkasten voorzien van deze beveiligde oplossing voor beheer op afstand.

Met deze uitbreiding kun je gemakkelijk storingsmeldingen (via email of sms) ontvangen of actuele data en historie opvragen uit de toegepaste controllers.

Het systeem heeft als doel het eenvoudig tot stand brengen van veilige communicatie op afstand.

Wat zijn hiervan de voordelen?

De GateManager van Secomea maakt het mogelijk dat je overal ter wereld veilig toegang hebt tot je machine en gebouw. De GateManager biedt de mogelijkheid om gebruikersbeheer en rechten tot de systemen in te richten. Met de SiteManager op locatie wordt je apparatuur gekoppeld aan de GateManager.

De beheerportal van Secomea is via elke webbrowser te benaderen. Met verschillende inlogniveaus worden tevens de rechten van de beheerders en gebruikers bepaald.

De SiteManager is door middel van een USB-stick binnen 10 minuten eenvoudig online.

De Secomea oplossing is gecertificeerd volgens de IEC62443-normen. Elk onderdeel van de oplossing wordt continue gecontroleerd om de hoogste wereldwijde cyberbeveiligingsnormen te voldoen.

Daarnaast is het systeem ook Industrie 4.0 gecertificeerd.

De SiteManager heeft een Data Collectie Module (DCM) die zorgt voor tijdelijke opslag op een interne SD-kaart. Tevens zorgt de DCM dat de data gekoppeld wordt aan de Data Collectie Cloud (DCC). Vervolgens kun je in de cloud dashboards inrichten voor inzicht in je data.

Laat je informeren & inspireren

Wij delen graag onze kennis met onze klanten. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan!

Onze projecten waar we trots op zijn

Wij zijn trots op onze projecten waar wij een steentje aan hebben kunnen bijgedragen. Om je een beeld te geven welke projecten dat zijn hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Cookies verbeteren de gebruikservaring en helpen deze website beter te maken. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid