Vacature Project Manager Energiemonitoring

Bow logo

Project Manager Energiemonitoring (32-40 uur/wk, vaste baan)

Hoe bereik je de ideale temperatuur in een productiehal? Welke trillingsmetingen kun je uitvoeren om een goed inzicht te krijgen in de werking en staat van roterende machines. Bij welke afwijking wil je een alarm? Welke data zou je moeten meten? Welke informatie wil je op je dashboard? Met dit soort vraagstukken krijg je te maken in de functie van Project Manager Energiemonitoring. Aan jou de uitdaging om de beste kwaliteit te leveren op specialistische vraagstukken bij klanten om de kwaliteit te verhogen en hoog te houden!

Organisatie:

Jaro Industry is met een grote verscheidenheid aan producten, zoals beveiligd afstandsbeheer en machine sensoren, één van de top leveranciers in de industriële sensor- en automatiseringstechnologie. Zij bieden Secomea producten voor beveiligd afstandsbeheer en ook een aanzienlijke productassortiment van IPF met alle relevante standaardoplossingen als ook met de specifieke eisen van de afzonderlijke branches. Naast positie- en processensoren behoren ook sensoren voor motion control en veiligheidstechniek tot het programma.

Functie:

De Project Manager Energiemonitoring is verantwoordelijk voor de verwerking van meetgegevens in een energiemonitoringsysteem. Je werkt met data uit regelsystemen van gebouwen of machines met als doel het rendement te verhogen en het energieverbruik te reduceren, om aan de gestelde prestatie-eisen en/of vergunningen te kunnen voldoen of om het comfort in het gebouw te verbeteren. Daarnaast is een onderdeel van het takenpakket het onderhouden van de netwerkstructuur van de eigen kantooromgeving en cloud servers.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van functioneel ontwerp om te voldoen aan de (prestatie)contracten en zo tot optimalisatie en verduurzaming te komen.
  • Verantwoordelijk voor het projectmatig afhandelen van meetgegevens in een energiemonitoringssysteem.
  • Het opstellen van een plan voor netwerk infrastructuur om data in te lezen.
  • Overleg met netwerkbeheerder om data in het energiemonitoringsysteem in te lezen.
  • Het inrichten van logische dashboards, alarmen en rapportages in het energiemonitoringsysteem.
  • Het maken van regels en KPI’s t.b.v. analyse en aansturen op onderhoudsinterval.
  • Volgen van nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied.

Functie eisen:

 • HBO werk- en denkniveau in de richting ICT of Mechatronica.
 • Kennis van klimaat en/of procesautomatisering.
 • Kennis van datanetwerken(TCP/UDP) en protocollen zoals bv. Modbus, BacNet, OPC UA, Sedona, Haystack, MQTT enz.
 • Kennis van programmeertalen zoals Java, Fantom, Axon(Skyspark), Grafana is een pré.
 • Kennis van gebouwbeheersystemen of Scada is een pré.
 • Je bent inventief bij het oplossen van problemen, je toont initiatief en durft verantwoordelijkheid te nemen.
 • Je bent flexibel, je kunt goed plannen en je weet het overzicht te houden op processen en bij te sturen indien nodig.
 • Je bent communicatief vaardig en weet op een correcte en begrijpelijke wijze informatie te formuleren.
 • Je bent bereid om opleidingen en/of cursussen te volgen om kennis op niveau te houden of te brengen.

Aanbod:

Jaro Industry biedt een vaste baan waarbij je direct een contract krijgt voor onbepaalde tijd. Je wordt onderdeel van een klein team van enthousiaste collega’s binnen een resultaatgerichte, informele en platte organisatie. Er is volop ruimte voor eigen inbreng en je krijgt alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zij bieden een goed salaris volgende de CAO Technische Groothandel, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, tussen de € 3100 en € 4500  bruto/maand/38 uur, 25 snipperdagen en flexibele werktijden (vier werkdagen van 8 of 9 uur is bespreekbaar).

Sollicitatie:

De werving & selectie voor de vacature van Project Manager Energiemonitoring bij Jaro Industry ligt exclusief bij LOT werving & selectie, je kunt dus voor al jouw vragen contact opnemen met Charlotte Reijnen, telefoonnummer 06-30736397 (ook buiten kantoortijden). Natuurlijk kun je ook direct solliciteren op deze vacature, graag zelfs!

Ben jij de geschikte kandidaat dan plan ik graag een afspraak in voor een persoonlijke kennismaking en vertel ik je meer over deze mooie baan én Jaro Industry.

Solliciteer direct