Regeltechnische bekabeling

Bow logo

Regeltechnische bekabeling vormt de verbinding tussen de hard- en software in het besturingspaneel en de rest van de installaties.

Regeltechnische bekabeling aanleggen

Na het maken van een regeltechnische omschrijving kan de regeltechnische bekabeling aangelegd worden. Het aanleggen van deze bekabeling is een vak apart. Zo moet er bij het aanleggen van de regeltechnische bekabeling voldaan worden aan bepaalde veiligheidseisen. De uitgebreide wet- en regelgeving maakt het aanleggen van de regeltechnische bekabeling erg complex. Om deze reden werken wij samen met verschillende partners, zodat wij de regeltechnische bekabeling optimaal aan kunnen brengen op de producten. Wilt u de kabelwegen (ladderbanen, goten en buizen) aan laten leggen? Wij zorgen ervoor dat de klus netjes en volgens de daarvoor geldende richtlijnen gebeurt.

Kabelberekeningsprogramma’s

De juiste bekabeling is cruciaal voor een goed werkend systeem. Kabelberekeningen en de selectie van de juiste kabel voor de betreffende toepassing zijn hierin enorm belangrijk. Met behulp van onze kabelberekeningsprogramma’s zoals Kabel++ zijn wij in staat om de juiste diameters te kunnen berekenen. Hierdoor kunnen wij de juiste kabel selecteren voor de betreffende toepassing.

Voorbeeld kabellijst

Een kabellijst is een lijst met daarop de voorkomende kabels van een elektrische installatie. Op een kabellijst kunt u bijvoorbeeld zien van welk merk het type kabel is. Daarnaast is het inzichtelijk van waar tot waar de kabels lopen. In een kabellijst vindt u verder vaak informatie over het signaal, het vermogen, het aantal aders, etc. In de afbeelding hiernaast ziet u een deel van een kabellijst.