Referentie DKC Totaaltechniek

Bow logo

Mathijs Kersten bij één van de door DKC beheerde installaties.

KPN heeft aangekondigd alle ISDN-verbindingen per 1 september 2019 uit te faseren, daarmee raken Priva regelaars gekoppeld aan een serieel modem hun verbinding kwijt. Commercieel manager van DKC Michel Onstein had in het verleden al contact gehad met Jaro-Industry over het product Secomea en zag met de aankondiging van KPN een kans dit unieke product bij DKC Totaaltechniek te introduceren.

Afgelopen zomer belde DKC Totaaltechniek daarom met Jaro-Industry, distributeur van Secomea in Nederland, met de vraag of wij de Priva Compri HX4 via het internet konden verbinden. Het antwoord was een volmondig ja. De Secomea SitemanagerTM kan gelijktijdig meerdere seriële verbindingen veilig door het internet loodsen. Daarbij wilde DKC alle alarmmeldingen uit de regelaars kunnen monitoren en alleen de kritieke storingen naar de servicemonteurs doorsturen.

‘Als één onderdeel stuk is, maar de installatie nog binnen het serviceniveau werkt, hoeft een monteur niet uit zijn of haar bed worden gebeld.`

verteld Mathijs Kersten, ervaringsdeskundige en servicetechnicus bij de afdeling Service & Onderhoud.

‘Wij willen meerdere verbindingen tegelijkertijd kunnen monitoren en projecten op afstand in bedrijf kunnen stellen en bovendien veilig!’

Binnen DKC bestonden al verschillende manieren om een verbinding te maken met hun projecten maar voor de Priva HX4 bestond nog geen oplossing die aan onze eisen voldeed. De gebruikelijke oplossing voor deze regelaars kon alleen via 3G meldingen uitbellen en we moesten er iedere keer naar toe om de regelaar in gebruik te stellen, met Secomea hoeft dat niet meer en dat is een groot voordeel!

New kid on the block Mathijs Kersten had al bij collega’s gezien dat andere producten maar een deel van de oplossing vormde.

Met de helpdesk van Jaro-Industry is het werk tijdens de vakanties niet stil gevallen, de collega’s van Mathijs werden direct geholpen om de nieuwe Secomea oplossing ook voor andere installaties in de lucht te krijgen. Zo waren er ook nog speciale antennes nodig om goed ontvangst binnen een metalen opslagloods te krijgen. Jaro-Industry kon een op maat gemaakte antenne leveren die het maximaal aantal punten op de ontvangstschaal aangaf.

De samenwerking tussen DKC Totaaltechniek en Jaro-Industry heeft geleid tot een bijzondere band met de medewerkers en wederzijds respect tussen beide bedrijven. Niet alleen zijn de medewerkers opgeleid in het product Secomea maar is de inbreng (kennis en kunde) van deze DKC servicetechnici essentieel geweest in het naar voren brengen van deze marktpropositie. DKC totaaltechniek en Jaro-Industry hopen met het product van Secomea nog een jarenlange samenwerking aan te kunnen gaan. Er staan nog tal van serieel verbonden Priva regelaars in Nederland, dus dat zal wel los lopen, maar ook de nieuwe Priva BlueID regelaars zijn naadloos te koppelen, waarmee er meer eenheid zal ontstaan in het veilig remote-access-beheer in de gebouwenautomatisering.

Meer weten?

Neem contact op met DKC Totaaltechniek www.dkc.nl en hoe zij de oplossing implementeren of informeer naar het product Secomea bij Jaro-Industry.

" Wij willen meerdere verbindingen tegelijkertijd kunnen monitoren en projecten op afstand in bedrijf kunnen stellen en bovendien veilig! " - Mathijs Kersten, DKC Totaaltechniek -