Spanningskwaliteit

Bow logo

Gevolgen spanningskwaliteit niet op orde

De spanning die vanuit het elektriciteitsnetwerk wordt overgebracht op uw machines en apparaten moet voldoen aan een bepaalde kwaliteit, dit wordt ook wel spanningskwaliteit genoemd en is vastgelegd in de zgn. Netcode. Mocht de spanningskwaliteit van uw bedrijf niet op orde zijn dan kan dit erg vervelende consequenties met zich meebrengen. Eventuele gevolgen hiervan zijn als volgt:

– Uitvallen van apparatuur of productielijnen
– Beschadigingen aan de aangesloten apparatuur of machines
– Ongewenste overbelasting en warmteontwikkeling in kabels en componenten

Nummer 1 oorzaak van bedrijfsbranden

Bovengenoemde consequenties zijn allemaal erg vervelend, echter kan een slechte spanningskwaliteit nog vervelender uitpakken. Elektriciteitsproblemen zijn oorzaak nummer 1 bij het ontstaan van bedrijfsbranden. Zorg er daarom altijd voor dat uw spanningskwaliteit op orde is.

Blindvermogen voorkomen

Slechte stroom- en spanningskwaliteit, ook wel Power Quality genoemd, brengt vooral schade met zich mee die we niet zien. Deze schade heeft onder andere betrekking op het energieverbruik. Door een slechte power factor (cos phi incl. harmonische vervuiling) bestaat de kans dat de energieleverancier blind-energie (kVARh) in rekening brengt. Dit is een kostenpost die verdwijnt op de factuur wanneer de stroom- en spanningskwaliteit verbeterd wordt. Verder draagt een negatieve stroom- en spanningskwaliteit bij aan een hogere CO2 uitstoot. Blindvermogen blijft in het elektriciteitsnet en legt beslag op de transportcapaciteit welke het gehele distributienet overbodig belast.

Maak een afspraak

Twijfelt u of de stroom- en spanningskwaliteit van uw bedrijf wel op orde is? Wij kunnen met behulp van netanalyse bepalen in hoeverre de Power Quality verbeterd kan worden. Wij hebben jarenlange ervaring in het meten en beoordelen van de stroom- en spanningskwaliteit en dragen gepaste oplossingen aan. Neem vandaag nog contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken en voorkom zo dat u getroffen wordt door de gevolgen van slechte power quality in uw bedrijf.

Neem contact met ons op