Wat is Power Quality

Bow logo

Power quality is de term voor de kwaliteit van onze elektrische energie. De eenheden zoals power factor, cos phi, blindvermogen, crestfactor, behoren tot enkel van de meetparameters van onze elektrische energie.

Energie verbruik

Vandaag de dag wordt er steeds meer energie verbruikt en decentraal opgewekt en dat heeft grote invloed op ons energie distributienet. Niet alleen de grotere hoeveelheid stroom die we vragen maar zeker ook de kwaliteit van de stroom wordt steeds belangrijker. Terwijl er steeds meer (elektronica) verbruikers bijkomen willen we die ook het liefst storingsvrij laten werken. Daarbij is de kwaliteit van het distributienet zeker een belangrijke factor.  Door diverse verbruikers op het net wordt het steeds moeilijker om de kwaliteit ervan optimaal te houden.

Wat is Power Quality?

Onderzoek in Europa heeft uitgewezen dat de helft van de bedrijven met energie-intensieve toepassingen of taakkritische kantoren te maken krijgt met problemen met Power Quality.
Power Quality of in gewoon Nederlands stroom- en spanningskwaliteit, gaat over de kwaliteit van elektrische energie, wat er mis mee kan gaan, hoe dat veroorzaakt wordt en ook wat de mogelijkheden zijn om problemen op te lossen. Power Quality kan ook worden omschreven als netvervuiling.

Oorzaken, gevolgen en oplossingen

Wanneer de Power Quality niet optimaal is kan dit voor problemen zorgen Zo kan de wisselende spanningskwaliteit zorgen voor problemen bij u machinepark en technische installaties.
Vaak zijn de zogenoemde netvervuilers zoals lasapparatuur, noodvoeding en ledverlichting een van de oorzaken voor een slechte Power Quality.

De gevolgen van een slechte Power Quality kunnen erg groot zijn. Zo kan een slechte Power Quality de reden zijn dat uw volledige technische installatie uitvalt, iets wat u natuurlijk wilt voorkomen. Er zijn verschillende oplossingen wanneer uw te maken heeft met een slechte Power Quality. Klik op de onderstaande button om meer te weten te komen over de mogelijke oplossingen.

Oplossingen Power Quality

Jaro Controls en Power Quality

Wilt u inzicht u uw Power Quality, wilt u een Power Quality Scan laten uitvoeren of wilt u een oplossing voor de Power Quality problemen? Dat kan, de proffesionals van Jaro Controls helpen u graag bij het in kaart brengen van de Power Quality binnen uw bedrijf en het oplossen van (mogelijke) problemen. Tijdens een Power Quality Scan ookwel Power Quality Analyses genoemd, brengen wij de stroom-prestaties binnen uw distributienetwerk in kaart waarna we u een passend advies kunnen geven. Wilt u een Power Quality Scan uit laten voeren  door Jaro Controls, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen