Vorksensoren

Bow logo

Een vorksensor is een lichtsensor die wat weg heeft van een stemvork. Een tand zendt een licht uit en de andere tand ontvangt het licht. De vorksensor kan op deze manier waarnemen wanneer de lichtstraal wordt onderbroken en hoelang deze onderbreking duurt. Op deze manier kun je met een lichtstraal bijvoorbeeld tellen hoeveel producten in een bepaalde periode passeren maar kun je ook bewegingen waarnemen.

Vorksensor voor nauwkeurige waarnemingen

Bij vorksensoren zitten de zender en de ontvangen in een behuizing waardoor ze makkelijk in te stellen zijn. Door de precieze lichtstraal en de nauwkeurige detectiemogelijkheden herkent een vorksensor iedere afwijking gemakkelijk en snel, zelfs minuscule afwijkingen.

Ook de meeste doorzichtige materialen kunnen worden gedetecteerd.

Vorksensoren in veel verschillende soorten en maten

Door de vele verschillende formaten, typen en ontwerpen zijn vorksensoren uitermate geschikt voor veel verschillende toepassingen. Zo zijn er IPF vorksensoren die infraroodlicht, roodlicht, ultrasoon en laserstralen uitzenden. Daarnaast kun je kiezen uit vorksensoren met een openingswijdte van 2 mm tot 250 mm en zijn er vele mogelijkheden op het gebiedt van uitgangen, aansluitingen, materialen en stroombelasting.

Vorksensoren inregelen

Jaro Industry zorgt er dagelijks voor dat verschillende meet- en regeltechnieken waaronder vorksensoren in veel verschillende branches goed functioneren en dat de verschillende systemen ook goed met elkaar kunnen communiceren.

Meer over meet- en regeltechniek

Advies op het gebied van meet- en regeltechniek

Wilt u meer informatie over meet- en regeltechniek en de verschillende oplossingen voor het meten en regelen van systemen en apparaten, neem dan vrijblijvend contact op met Jaro Industry. Jaro Industry helpt u graag bij het selecteren en installeren van de juiste meet- en regeltechniek voor uw onderneming.

Neem vrijblijvend contact op