Hoog temperatuur sensoren

Bow logo

Een hoog temperatuur sensor van IPF Electronic is een sensor die ingezet kan worden in een omgeving waar de temperatuur tot 230°C kan oplopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gieterijen en verbrandingsovens waar temperatuursensoren onmisbaar zijn.

Hoe werkt een inductieve hoge temperatuur sensor?

Hoog temperaturen sensoren zijn kwalitatief hoogwaardigere sensoren ten opzichte van de ‘normale’ sensoren. Ze bestaan veelal uit een spoel, sensorkop, evaluatie-elektronica en een versterker en nemen veranderingen waar met behulp van een elektrisch veld. Zijn er wijzigingen in het elektrische veld dan worden deze wijzigingen gecommuniceerd.

Hoog temperatuur inductieve sensoren van IPF Electronic ook geschikt voor hoge druk

De hoog temperatuur sensoren van IPF Electronic kunnen worden toegepast in een temperatuurbereik van 130 ºC tot maximaal 230 ºC. Deze speciale hoog temperatuur sensoren functioneren ook goed bij een hoge luchtdruk. Door verhitting zet lucht namelijk uit en neemt de druk toe waardoor ook de druk op de sensoren toe neemt. De speciale hoog temperatuur inductieve sensoren van IPF Electronic zijn dan ook zo ontwikkeld dat ze ook bij hoge druk optimaal blijven functioneren.

Hoog temperatuur sensor selecteren

Bij het selecteren van een hoog temperatuur inductieve sensor dient onder andere rekening gehouden te worden met:

  • De maximale temperatuur waarin de sensor moet kunnen functioneren
  • De meeting / waarneming die de sensor uit moet kunnen voeren
  • De installatie waarin de sensor dient te worden geïmplementeerd
  • De nominale schakelafstand

Siliciumvrije hoog temperatuur sensoren

In sommige situaties is het gewenst om gebruik te maken van siliciumvrije sensoren. Voor deze situaties heeft IPF speciale siliciumvrije sensoren op basis van een keramische inkapseling ontwikkeld. Wilt u meer weten over deze sensoren? Of wilt u advies over het gebruik van hoog temperatuur sensoren, neem dan vrijblijvend contact op met Jaro Industry.

Contact