Camerasensoren van IPF Electronic

Bow logo

Camerasensoren

Camerasensoren worden gebruikt om veel verschillende waarnemingen uit te voeren. Zo kunnen camerasensoren gebruikt worden om eigenschappen van objecten te controleren, is het mogelijk om met behulp van camerasensoren barcodes te scannen, kunt u met een camerasensor controleren of producten perfect rond zijn en kunt u controleren of een etiket op de juiste plek is aangebracht. Dit is nog maar een kleine opsomming van alle mogelijkheden met behulp van camerasensoren.

Software voor camerasensoren

Een camerasensor brengt een product in beeld waarna speciale software deze informatie vertaald en er uiteindelijk voor zorgt dat het signaal wordt omgezet in een eventuele actie. Deze speciale software voor camerasensoren is ontwikkeld om de meet- en regeltechniek optimaal met elkaar te laten communiceren. Door de speciale software kun je de camerasensoren in zetten voor uiteenlopende situaties van het meten van het formaat van een product tot het controleren van de kleurstelling van een product.

Verschillende soorten camerasensoren

De camerasensoren van IPF Electronic zijn er voor veel verschillende toepassingen.

De camerasensor is uit te breiden met een aangepaste lens en / of verlichting om de waarnemingen nog beter te kunnen uitvoeren. De camerasensor kan ingezet worden voor:

  • Controle en contour inspectie van mechanische componenten
  • Afrondingstest
  • Inspecteren van verpakkingen op afwijkingen
  • Positiecontrole van markeringen en drukwerk
  • Herkennen van teksten
  • Niveaumeting / afvulling van flessen
  • Lezen en controleren van barcodes

Camerasensoren voor de industrie

IPF Camerasensoren zijn speciaal ontwikkeld zodat ze ook binnen industriële bedrijven gebruikt kunnen worden. De robuuste behuizing zorgt er voor dat de camerasensoren tegen een stootje kunnen en ook in zware milieuomstandigheden gebruikt kunnen worden. Hierdoor zijn de sensoren in vrijwel iedere situatie te gebruiken.

Advies op het gebied van camerasensoren

Wilt u meer informatie over camerasensoren en de mogelijkheden van deze sensoren voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met Jaro Industry. De experts van Jaro Industry geven u graag advies over de juiste meet- en regeltechnieken voor uw onderneming.

Neem vrijblijvend contact op