Bow logo

Blog

Regel je ventilatie rondom COVID-19 met 1 druk op de knop

< Terug naar overzicht
Regel je ventilatie rondom COVID-19 met ´beheer op afstand´

Ben je nu druk in de weer om de ventilatiesystemen aan te passen aan wettelijke normen i.v.m. COVID-19? Straks vriest het in de winter en kun je de ventilatie wéér aanpassen. Om vervolgens weer nieuwe maatregelen te krijgen door de loop van COVID-19. Het kost een hoop tijd, energie en financiën. Om nog maar niet te spreken van het regeltechnisch beheer, veiligheid en comfort. Daarom kunnen wij nu ‘beheer op afstand’ installeren.

Wij krijgen nu het verzoek van scholen om de ventilatie aan te passen. Je ziet een verschuiving naar continu ventileren. In plaats van het recirculeren van lucht, wil men dat er continu verse lucht van buiten in het gebouw wordt gebracht. Hierdoor worden de vochtdeeltjes van het COVID-19-virus afgevoerd en komt daarvoor in de plaats verse lucht het gebouw in.

Onze werkwijze

Met software kunnen we zulke wijzigingen makkelijk uitvoeren. Alleen de regelingen zijn in de basis niet meer ´zo zuinig mogelijk met warmte en energie omgaan´. Veel scholen weten ook niet hoe het systeem werkt en of het überhaupt wel werkt. Dan is het uitermate belangrijk om dit nu te gaan controleren en te gaan werken met een onderhoudscontract. Op die manier worden de regelingen jaarlijks nagekeken en heb je er geen omkijken meer naar. We komen nu langs om te kijken of de luchtventilatie goed staat i.v.m. de nieuwe maatregelen. Vervolgens installeren we ‘beheer op afstand’.

Op alles voorbereid

Wij kunnen indien noodzakelijk dan vanuit iedere plaats en op elk tijdstip de regelingen aanpassen. Je kunt nu als scholengemeenschap voldoen aan de eisen en een veilige ventilatie hebben. Dit wil niet zeggen dat het comfort goed geregeld is met de herfst en winter op komst. Wanneer de klimaatinstallatie continu buitenlucht naar binnen brengt en de binnenlucht continu naar buiten wordt afgevoerd, wordt de binnentemperatuur er niet comfortabel op. Daarom kunnen we de ventilatie met ‘beheer op afstand’ met 1 druk op de knop aanpassen. Dit is ook weer van belang in de toekomst, als er een vaccin is. Dan is het weer belangrijk dat de ventilatie vooral gericht is op zuinig en comfort.

Regeltechnisch onderhoud

Je zit altijd goed met ‘beheer op afstand’, omdat we de klimaatinstallatie kunnen monitoren en zodoende verstoringen beter kunnen voorkomen. Ook wanneer je nu een al een installateur hebt die het onderhoud voor je doet, kunnen wij diegene helpen met het regeltechnisch onderhoud i.v.m. nieuwe eisen en om ‘beheer op afstand’ te installeren. Vervolgens kan de installateur alles op afstand regelen en controleren.

Bel ons voor meer informatie of maak direct een afspraak om de ventilatie te controleren en ‘beheer op afstand’ te installeren: 085 – 105 25 74