Bow logo

Blog

Onze regeltechniek in de operatiekamer

< Terug naar overzicht
Regeltechniek in de operatiekamer

Dit jaar hebben we op verzoek van Medical Building Solutions onze diensten ingezet in oogkliniek New Vision. Mede dankzij onze regeltechniek voldoet hier de operatiekamer aan de hoogste classificering. Leer ons kennen op het gebied van regeltechniek in de operatiekamer.

Wie is de klant?

Medical Building Solutions [MBS]. Zij richten klinieken en operatiekamers in. Het betreffende project was oogkliniek New Vision in België.

Wat was de uitdaging?

De nieuw gebouwde operatiekamer heeft een hoge classificering. Dit betekent dat er aan speciale eisen moest worden voldaan. Boven de operatietafel blazen we gefilterde lucht naar binnen met een constante downflow, temperatuur en relatieve vochtigheid. Om geen vuilintreding van buitenaf te krijgen wordt de ruimte op overdruk gehouden. Deze overdruk wordt gerealiseerd met een drie-traps-zonering.

Ons gebouwbeheersysteem bewaakt de condities van de OK. Door deze data is altijd terug te zien of er aan de juiste condities in de operatiekamer is voldaan.

Wat heeft Jaro Controls gedaan?

We hebben voor dit project een regelkast met daarin BRControls regelapparatuur geleverd. Tevens hebben wij alle veldcomponenten geleverd en ingeregeld. De software hebben we geschreven inclusief gebouwbeheersysteem. Daarnaast was het belangrijk dat men in de operatiekamer de status van de ruimteconditie kan zien. Er is een groot beeldscherm naadloos in de wand gebouwd. Wij visualiseren hierop real-time condities zodat men kan zien dat het veilig is om te opereren.

Daarnaast dragen we ook zorg voor het bewaken van medische gassen, de noodstroomvoorziening en het aansturen en opwekken van stoom, warmte en koude. Kortom wij verzorgen en bewaken de randvoorwaarden van de operatiekamer en overige ruimten.

Kenmerkend van het resultaat?

Kenmerkend is de combinatie die gevraagd werd door MBS. Onze regeltechniek, gebouwbeheersysteem, alarmmanagement en trending. Daarnaast was Secomea [op afstand monitoring en beheer] voor MBS een pluspunt.

Reactie van MBS?

Tevreden. Goed geholpen met de facetten die nodig waren. Daarnaast biedt Jaro Controls een goede service en is de manier van aanpak zeer professioneel.