Wij delen onze kennis graag

Hebben we naar aanleiding van onderstaande blogs je interesesses gewekt?

Heb je vragen laat het ons weten? Graag nodigen wij je uit voor een kop koffie bij ons op de zaak!

BLOG

Wij delen onze kennis graag. De kennis die we delen vertelt veel over onze dienstverlening.

Door deze te verspreiden laten we zien wat we kunnen en weten.

BIM en BREEAM, waar staan ze voor en wat betekenen ze voor jou?
BIM en BREEAM, waar staan deze afkortingen voor?

Heb jij nog niet gehoord van de termen BIM en BREEAM? We leggen je graag uit waar ze voor staan en wat jij, er wel of niet, mee kunt of moet als het gaat om je kantoorpand. BIM staat voor Building Information Model en betekent niets anders dan een bouwinformatiemodel. Dit digitale 3D model van je bouwwerk wordt gekoppeld aan een database. BREEAM is de afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een duurzaamheidskeurmerk, dat wordt toegekend aan duurzame gebouwen en panden die dankzij de genomen maatregelen een minimale impact op het milieu hebben.

BIM en jouw gebouw

Binnen een bouwproject werken verschillende partijen samen. Samen willen zij het beste resultaat behalen en neerzetten. Om alle informatie voor alle partijen toegankelijk en inzichtelijk te hebben, is BIM een perfecte methodiek. Het zorgt ervoor dat bouwbedrijven minder onder druk komen te staan bij de uitvoering van bouwprojecten. Er is minder miscommunicatie doordat gegevens centraal worden uitgewisseld. Zet bij een volgend bouwproject BIM in, voor een efficiënt proces. Het is geen verplichting om te werken volgens BIM, dit is een eigen keuze, maar het maakt het wel makkelijker. Als je gebruik maakt van BIM-technologie kun je bijvoorbeeld bepaalde meetinstrumenten opnemen in je 3D model waardoor milieugegevens verzameld kunnen worden. Dit draagt bij aan duurzaamheid.

BREEAM en jouw duurzame pand

Wil je niet alleen efficiënt bouwen, maar ook duurzaam? BREEAM, het duurzaamheidskeurmerk, laat zien dat jij een bijdrage levert aan een beter milieu. BREEAM is echter geen verplichting voor nieuw te bouwen panden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld energielabel C, dat met ingang van 2023 verplicht is voor kantoren. Hiermee wordt je gedwongen je verbruik omlaag te brengen. In het geval van bestaande bouw is ook verbouwen van toepassing zodat het duurzaamheidskeurmerk kan worden toegekend.

Duurzaamheid

Als je vooraf zo goed mogelijk rekening houdt met duurzaamheid dan is een EMS een noodzakelijk onderdeel. Dit energiemonitoringsysteem meet of het pand ‘zuinig’ is en of dit ook zo blijft. Dat kunnen ook wij, met het door ons ontwikkelde dashboard, heel nauwkeurig en exact meten en rapporteren. Op deze manier kun je samen processen optimaliseren met duurzaamheid als doel.

Waarom is BREEAM aantrekkelijk?

Wat maakt BREEAM aantrekkelijk? Je trekt bijvoorbeeld bepaalde huurders aan voor jouw pand, die bereid zijn de hogere huurprijs te betalen om hiermee de CO2 te verlagen. Deze groep zal specifiek op zoek gaan naar panden en gebouwen met een BREEAM certificaat. Maar het is niet alleen aantrekkelijk voor huurders, het kan natuurlijk ook je eigen pand zijn, waarbij je laat zien dat je bijdraagt aan een schonere wereld.

Het BREEAM certificaat is geen verplichting, maar een keuze. Het is jouw wens het pand zo duurzaam mogelijk in te richten. Jouw project certificeren? Volg deze vijf stappen:

  1. Bepaal je ambitie en verdiep je in BREEAM
  2. Kies het juiste keurmerk voor je project (voor nieuwbouwprojecten kies je voor BREEAM-NL Nieuwbouw, bestaande gebouwen certificeer je met BREEAM-NL In-Use, sloopprojecten vallen onder BREEAM-NL Sloop en Demontage en voor complete gebiedsontwikkelingen kies je BREEAM-NL Gebied)
  3. Vorm een projectteam
  4. Bouw je projectdossier in de assessmenttool
  5. Stuur het project in en ontvang het certificaat

DEEL DIT BERICHT MET VRIENDEN

RECENTE BLOGS

Jaro Controls viert tweede lustrum op maandag 6 juni 2022
Jaro Controls viert tweede lustrum

Tien jaar geleden, op 6 juni 2012, schreven Mark Janssen en Michel Rouwens Jaro Controls in bij de Kamer van Koophandel. Beide eigenaren, echte kartrekkers, kenden elkaar goed, omdat zij voor dezelfde werkgever werkten. Hun visie en ervaring wilden zij samenbrengen binnen een nieuw bedrijf, dat zich richtte

LEES VERDER >>>

Laat je informeren & inspireren

Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan.
Wij delen graag onze kennis met onze klanten.

Wil je dat wij contact met je opnemen?

Cookies verbeteren de gebruikservaring en helpen deze website beter te maken. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid